fietsenwinkel oudenaarde

Fietstips

Welke groepset plaats je best op je nieuwe racefiets?

Toegevoegd op 31 maart 2021
Fietsen Oudenaarde Fietsenwinkel Intwiel

Koop je een nieuwe racefiets, dan is de keuze van groepset even belangrijk als het frame en de banden. Het merk Shimano heeft een uitgebreid gamma aan groepsets. Hoe goed deze zijn en wat de verschillen zijn, lichten we hieronder toe.

Welke onderdelen zitten in een groepset?

Een volledige groepset bevat alle onderdelen met betrekking tot het schakelen, het remmen en de aandrijflijn. Dit houdt in:

We hebben de verschillende Shimano groepen opgelijst volgens fietservaring:

Sportieve stadsfiets: Tourney 7-speed

Beginner: Claris 8-speed, Sora 9-speed, Tiagra 10-speed

Gevorderd: 105 11-speed, Ultegra 11-speed

Expert: Ultegra Di2 11 speed, Dura-Ace 11 speed, Dura-Ace Di2 11 speed

 

De Tourney groep vind je vooral terug op stadsfietsen. In het beginnerssegment heb je de Claris groep, ideaal voor het woon-werkverkeer. De Sora groep heeft een strakker design en met de Tiagra groep ga je naar groepen voor de al wat meer geoefende wielrenner. Hierbij kan je opteren voor hydraulische schijfremmen. Al deze groepsets zijn beschikbaar in een dubbel of triple variant.

Groepsetten voor gevorderde fietsers

Voor de gevorderde fietser is er de 105 groep. Dit is de meest populaire groepset van Shimano. Deze schakelt goed en is niet al te zwaar. De Ultegra groep is een echt professionele groepset gemaakt van lichte en duurzame materialen. De Ultegra Di2 groep is de variant die elektronisch schakelen bevat.

Tot slot is er de Dura Ace groep, ook met elektrisch schakelen in de Dura Ace Di2 groep. De Dura Ace groep is de beste groepset, laag in gewicht en ontzettend sterk en zorgt voor optimale krachtoverbrenging. Wat je ook kiest, hou rekening met je niveau. Met Shimano zit je qua kwaliteit altijd goed.

Wil je meer informatie over welke groepset ideaal is voor jou? Kom dan langs voor een persoonlijk advies. Maak hier je afspraak.