fietsenwinkel oudenaarde

Basso Diamante

In de natuur komt de diamant tot stand door jaren en jaren van druk die resulteren in een kostbaar juweel waarvan de schoonheid en tijdloosheid geen rivaal kent.
Ook de Basso Diamante is het resultaat van jaren hard werk, onderzoek en druk om de mooiste racefiets te ontwikkelen die niet alleen tijdloos is qua prestaties en betrouwbaarheid, maar ook qua vorm en schoonheid.

 

Toegevoegd op 19 juni 2021
Basso Diamante

De Diamante is met de hand gemaakt, in Italië, door Basso, en vertegenwoordigt precies wat een fijne, authentieke Italiaanse racefiets moet zijn. Door enkel de beste hoge modulus carbonvezels van Toray te gebruiken, hebben de ingenieurs van Basso een frame gemaakt dat efficiënt presteert, lang meegaat en uitblinkt op alle terreinen.

Basso Diamante

Basso Diamante

De Diamante treedt in de voetstappen van zijn vorige versies en leidt in de categorie van essentiële racefietsen. De klassieke lijnen, onberispelijke geometrie en afgeronde buisvormen smelten samen tot een constructie die gericht is op het bieden van racewinnende prestaties.
Gecreëerd om lang mee te gaan ongeacht waar, hoe of over welk terrein je racet.

Meer dan het oog ziet

Een essentieel frame dat alle overbodige designelementen elimineert en zich concentreert op zijn kerntaak: racen. Het elegante en minimalistische design verbergt het verhaal van een uiterst complex ontwerp. De best beschikbare materialen, met de grootste zorg vervaardigd en nauwgezette studies naar materiaal en vormgedrag, geven het frame een prestatiegerichte rijervaring die zelfs de meest veeleisende fietser snel in vervoering brengt.

 

Basso Diamante

Rijden, geperfectioneerd

Stabiel, reactief, efficiënt en handelbaar alsof hij vier wielen heeft in plaats van twee, is de Diamante een veelzijdige racefiets die overal en in elk type racescenario kan presteren. Meer dan geweldige geometrie en fantastisch vakmanschap of materialen, dragen de details achter de lange lijst van technologische oplossingen in hoge mate bij aan zijn uitzonderlijk veelzijdige prestaties. De gebogen voorvork valt op tussen het conventionele ontwerp en voegt een grote mate van stabiliteit toe.

Geïntegreerde cock-pit

De verbinding tussen balhoofdbuis en bovenbuis is nog zo’n voorbeeld van een onconventioneel ontwerp. Het balhoofd van de Basso Diamante zit nu onder de bovenbuis, wat niet alleen de manoeuvreerbaarheid verbetert, maar ook de esthetiek ten goede komt.

 

 

Basso Diamante3B Klemsysteem
Geïntegreerde zadelpenklemmen zijn niet ongewoon, maar de Basso oplossing gaat verder dan alleen maar de zadelpen in de gewenste positie houden. De 3B zadelpenklem kan niet alleen wegtrillingen absorberen, maar is ook een van de elegantste en doeltreffendste oplossingen die beschikbaar zijn.