fietsenwinkel oudenaarde

9th wave high-end Carbon wielen

9th Wave Cycling produceert en verkoopt high-end wielen en onderdelen voor sportieve fietsen. Ze onderscheiden zich van de concurrentie door innovatieve producten te maken zoals asymmetrische velgen en niche producten zoals wielen voor strandraces en 650b gravel wielen voor groot volume banden.
Met hun kennis van de fietswereld maakt 9thwave de beste lichtgewicht wielen en onderdelen met een ongekende prijs-kwaliteit-service verhouding voor mountainbikers, gravel- en wielerfanaten en -liefhebbers.

Toegevoegd op 17 november 2021
9th wave

Ben je op zoek naar een lichtgewicht High-end carbon wielset?

9th Wave is ontstaan vanuit een achtergrond als wielerliefhebbers in het algemeen (en mountainbiken in het bijzonder). Zonder uitzondering houdt iedereen bij 9th Wave van alles wat met fietsen te maken heeft.

9th Wave Cycling is begin 2014 opgericht door Guido en Peter. Peter was eigenaar van een fietsenwinkel en teammanager van een redelijk succesvol amateur MTB team. Guido was een van de toppers in het team en bekroonde zijn carrière in deze sport met een Nationale Titel in Marathon. Guido en Peter hadden heel veel gemeen, vooral de mountainbike levensstijl bracht hen bij elkaar en ze zijn goede vrienden geworden.

Al ver voor de oprichting van 9th Wave Cycling waren ze aan het pionieren en experimenteren met materialen, geboren uit ontevredenheid over de mogelijkheden en kwaliteit van onderdelen en wielstellen. Ze zagen een kans om hun bijzondere visie om te zetten in een business idee. Guido vanuit zijn kennis van processen gecombineerd met inkoopervaring en Peter vanuit zijn meer dan 25-jarige aanwezigheid achter de schermen in de fietsindustrie.

9th_wave_ninefold_avalon_dt240De eerste prioriteiten bij de start van 9th Wave waren: kwaliteit, eerlijkheid en altijd innovatief blijven. En dat doen ze tot op de dag van vandaag! Kwaliteit op alle fronten: van producten tot service, levertijden en het nakomen van beloftes. Eerlijkheid betekent voor ons: geen onzin verkopen of vertellen en jezelf elke dag met trots in de spiegel kunnen aankijken. En innovatie betekent voor ons: buiten de gebaande paden blijven denken en aandacht besteden aan elk piepklein detail van producten.

Nu, een paar jaar na de lancering van 9th Wave Cycling, hebben ze hun aanpak en mening al laten zien in de markt. Dat is niet onopgemerkt gebleven en heeft al een aantal mooie resultaten opgeleverd.
Een heel mooi dealernetwerk in de Benelux en een snel groeiend dealernetwerk in andere Europese landen. Veel goede recensies ontvangen van grote internationale magazines en online media.
Veel topruiters en nationale en internationale kampioenen die al voor 9th wave wielen hebben gekozen. Maar het belangrijkste voor Guido en Peter is dat we goede producten maken voor iedereen, van kampioen tot amateur en van dealer tot recensieredacteur.

Neem gerust een kijkje in onze webshop of kom langs in onze winkel te Oudenaarde!