fietsenwinkel oudenaarde

FACTOR OSTRO

open_wi.de

Factor_ostro_kopenDe Factor OSTRO

De OSTRO is een aerodynamische racefiets die bovendien ook inzetbaar is voor wedstrijden zoals Parijs-Roubaix.
Het is een baanbreker op de kasseien, terwijl het meestal de kasseien zijn die renners breken. Waarom een aerodynamische fiets voor Roubaix? Simpel. Het is een wedstrijd van 260 km die gemiddeld zo’n 45 km/u haalt en eindigt met een sprint in een velodroom. Elke bespaarde energie kan het verschil uitmaken voor de overwinning, en over die afstand en aan die snelheid kun je heel wat energie besparen. En dat geldt voor elke rit die je aflegt.

 

 

 

Factor kopen

De OSTRO is een aero disc-brake frame dat slechts 780 gram weegt (gelakt, maat 54, Flicker design).  Hij haalt met gemak de UCI-limiet van 6,8 kg, uitgerust met een vermogensmeter en middeldiepe aero Black Inc FORTY FIVE wielen.

Eindelijk is hier een aerodynamische racefiets zonder te moeten inboeten op het gewicht. Weinig ritten zijn uitsluitend bergachtig of vlak, dus wil je natuurlijk alles: snelheid en lichtheid. De OSTRO is de ‘alles’-fiets, waarmee je snel bent, ongeacht het terrein.

 

 

 

 

FACTOR_ostro

 

De buisprofielen zijn afgeleid van NACA-vormen (National Advisory Committee on Aeronautics, de peetvaders van de aërodynamica)

Naast het feit dat de buisprofielen lichter, stijver en meer meegaand zijn, verminderen deze afgeknotte aero-secties ook de luchtweerstand bij zijwind en bieden ze een betere ruimte voor de bidons op de fiets. Bij het ontwerp van de OSTRO heeft Factor elk aspect van het frame bekeken en het optimale aerodynamische profiel toegepast, met bijzondere aandacht voor de overgangen tussen framedelen (bijv. onderbuis naar zitbuis, vork en balhoofdbuis naar onderbuis).

Het resultaat is een superlichte fiets die de aeroprestaties van de ONE benadert!

 

 

Wil je meer info over de Factor Ostro of wil je de Factor ostro kopen? Kom dan langs bij INTWIEL te Oudenaarde.