fietsenwinkel oudenaarde

Basso Diamante 2023

Het is al 22 jaar geleden dat de eerste Diamante werd uitgebracht. 22 jaar waarin de Diamante 8 evoluties heeft doorgemaakt om te worden wat hij nu is.
Basso’s meest duurzame fiets, roestvrij zoals elke zichzelf respecterende diamant. Een proces van constante en nauwgezette verbetering, vaak werkend aan onzichtbare details, in staat om innovatie gericht op de toekomst te combineren met de erfenis van meer dan 45 jaar Basso.

 

Toegevoegd op 26 maart 2023
Basso_Diamante

Basso Diamante

Hedendaagse klassieker
Een uniek ontwerp, het resultaat van uiterst complexe engineering, door de jaren heen tot in het kleinste detail verfijnd. Een tijdloze esthetiek, in staat om het hedendaagse te interpreteren. De zoektocht naar het evenwicht tussen lichtheid en stabiliteit, waarbij de eigenschappen van zorgvuldig handgemaakt carbon optimaal worden benut. De dikte van de buizen is nauwgezet bestudeerd om lichtheid en reactiviteit te geven bij het klimmen en stabiliteit bij het afdalen, zelfs bij hoge snelheden.

 

Basso_diamante

Rijden, geperfectioneerd
Stabiel, responsief, licht en speels. Diamante is een veelzijdige racefiets, ontworpen om te gedijen in de meest uitdagende ups en downs. Een geometrie die in de loop der decennia is verfijnd dankzij de afgelegde kilometers en de expertise in de handmatige verwerking van carbon, in staat om absolute prestaties te bereiken door middel van geavanceerde technologische oplossingen. Het resultaat is een intense en boeiende rijervaring, klaar om te prikkelen.

Basso_diamante

De gouden regel van Basso engineering
Het nauwgezet bestuderen van carbon om zijn eigenschappen door zijn vorm te verbeteren. Op de plaatsen waar energie wordt gegenereerd en afgevoerd (de trapas en het stuurgedeelte) zorgt de ronde vorm niet alleen voor minder dikte en gewicht van de buizen, maar ook voor een grotere torsiestijfheid, zodat alle trappenergie zich vertaalt in progressie en rijprecisie. Deze oplossing maakt het mogelijk een grotere lichtheid, stijfheid en controle te verkrijgen, met als resultaat geen vermogensverlies en meer stabiliteit.

Basso_diamante

Vandaag bevestigt de Diamante zijn roeping voor beklimmingen en afdalingen. Zorgvuldige engineering heeft het mogelijk gemaakt om het gewicht verder te verminderen met meer dan 200 gram, waardoor de complete fietsmontage gemakkelijk onder de UCI gewichtslimiet (6,8 kg) blijft. Een fiets zonder extra grammen, ontworpen om van elke rit een spannende ervaring te maken, een kans om je grenzen te verleggen.

Stel zelf uw Basso Diamante samen bij INTWIEL!

bron: www.bassobikes.com