fietsenwinkel oudenaarde
factor_dealer_belgië
Factor_ostro
gravelbike_specialized
gravelbike_factor
s-works

FACTOR OSTRO GRAVEL

ECHTE GRAVEL AERODYNAMICA
Gravel racen is snel en aero is echt belangrijk, maar het is niet zo snel als wegracen dus de eisen zijn anders.
Het OSTRO Gravel frame is zorgvuldig geoptimaliseerd voor de snelheden waarmee je gaat rijden. Factor heeft een ‘zoned aero’ strategie gebruikt waarbij de voorkant van de fiets is gericht op aerodynamica en de achterkant van de fiets op lichtheid, waar rijkwaliteit de prioriteit heeft. Er is met veel tijd besteed aan de balhoofdbuis, waar een geheel nieuwe buisvorm voor een aanzienlijke vermindering van de luchtweerstand heeft gezorgd door de ‘laminaire scheidingsbel’ te manipuleren die bij lagere snelheden aan de voorkant van luchtvlakken ontstaat. De techniek is geworteld in de ruimtevaart, maar het enige wat je echt hoeft te weten is dat de OSTRO Gravel je sneller bij de finish brengt, en met minuten in plaats van seconden.

45 MM BANDENSPELING
De OSTRO Gravel biedt een royale bandenspeling van 45 mm in zowel 700c als 650b, waardoor je de opties en mogelijkheden hebt om de zwaarste routes en evenementen aan te pakken. Dit is een echt getal, met 4 mm speling aan beide kanten volgens de ISO-normen, dus de OSTRO Gravel is super capabel in modderige omstandigheden. Dat werd bewezen tijdens de koningin der gravelraces, de 2022 Unbound 200, waar zware regen het parcours wreed maakte en de OSTRO Gravel naar een top-10 finish reed.

BLACK INC GEÏNTEGREERD AERO BARSTEM
Aerodynamica en ergonomie – de uitlopende Black Inc Integrated Aero Barstem brengt beide naar nieuwe hoogten, want ver rijden en snel rijden sluiten elkaar niet uit. Het stuur is net zo comfortabel als snel, dankzij de zeer verfijnde ergonomie Deer. De flare voegt 3 cm breedte toe aan de drop, een getal dat zorgvuldig is gekozen voor alle toepassingen, omdat het Integrated Aero Barstem is ontworpen om dubbele diensten te bewijzen voor zowel de OSTRO Gravel als de OSTRO VAM. Voor gravel geniet je van de extra controle in afdalingen; voor weggebruik profiteer je van de  aero-positie die mogelijk is op de smallere kappen. De nieuwe Integrated Aero Barstem heeft ook een GoPro computerbevestiging.

BLACK INC FOUR CARBON GRAVEL WIELEN
De nieuwe Black Inc THIRTY FOUR wielen zijn – net als de OSTRO Gravel zelf – gericht op snelheid op gravel. Hun diepte van 34 mm maximaliseert de aero-winst terwijl het gewicht tot een minimum wordt beperkt en een te groot zijvlak van velg en band wordt vermeden, wat zorgt voor zijwindstabiliteit. Ze zijn het meest aerodynamisch met een 32 mm band voor all-road gebruik, maar ook zeer effectief voor gravelbanden tot 43 mm. De interne breedte van 25 mm zorgt ervoor dat grotere banden beter passen. De hookless velg is ontworpen om tubeless banden gemakkelijk te monteren. De velg heeft een secundaire schouder die de band stevig op zijn plaats houdt bij een snelle leegloop, zodat je gecontroleerd tot stilstand kunt komen. De Black Inc naven draaien op CeramicSpeed lagers voor ultieme efficiëntie.

PRIJS OSTRO GRAVEL

bron:Ostro Gravel | Factor Bikes